Arnie

Arnie

22 augustus 2024 0 Door Bonnie

Wat een rare maanden. Het lijkt wel alsof we van een lentezomer naadloos overvloeien in een zomerherfst. Staat ons straks dan een zomerwinter te wachten? Och, ik had me zo verheugd op een zomerzomer, vooral omdat ik door operaties en herstel weinig heb meegekregen van de afgelopen twee zomers. Beetje jammer, maar niet echt een ramp. Het is wat het is. Alleen lijkt het alsof deze nepzomer nu dubbel zo snel aan me voorbij trekt.

Ik sta te strijken met de TV aan en luister tegelijkertijd met een half oor naar het nieuws, hopend op een enigszins gunstig weersvooruitzicht voor de komende dagen. Het reclameblok ontgaat me totaal. Het gaat mijn ene oor in, het andere weer uit. Ik kan nog geen drie gepromote producten achterelkaar noemen.
De promo die dan volgt trekt wél mijn aandacht. Vol bombarie wordt het nieuwe seizoen van “Goede Tijden, Slechte Tijden” aangekondigd. Niet dat ik daar nou op zit te wachten, sterker nog, ik heb nog nooit één hele aflevering afgekeken. Meestal zapp ik het weg áls de TV al aan staat op betreffende zender.

Het zet me wel aan het mijmeren. Strijken en lekker wegdromen, dat gaat bij mij in één beweging door. ‘t Strijkt zo lekker weg.

Zo lang als GTST bestaat, heb ik het niet echt gevolgd. Ik ving meer de losse flarden op als er om me heen over gepraat werd. En ja, ik ken heus wel wat personages. Maar meer nog, verbaas ik me over alle drama’s. Misschien zou ik het toch eens moeten volgen, al was het alleen maar om me te verwonderen over hoe iemand zo’n script bij elkaar weet te verzinnen. En dat dus al bijna vijfendertig jaar! Best bizar voor een Nederlandse soap, nu ik er zo over nadenk.

Ik herinner me Arnie uit de beginperiode, de rol die vertolkt werd door Reinout Oerlemans. Zijn kleding in de serie was kenmerkend: veelal van die oversized shirts met polokraag. Eén van onze vrienden was destijds nog eigenaar van een modezaak. Hij had op een bepaald moment een collectie, hoe zal ik het noemen- look-like-Arnie-shirts. Door GTST werden die ineens een rage. Natuurlijk wilde ik er ook eentje. Niet per se vanwege Arnie, maar gewoon omdat ik ze leuk vond.

Het zijn oversized heren shirts hè Bon!
Ja? Dus? Nou en?
Dat kon me totaal niet schelen. Het werd zelfs één van mijn favoriete kledingstukken. Je weet wel: zo’n “woonshirt”. In mijn vrije tijd droeg ik het ding tot het verwassen en versleten was. Wacht…. ik moet er nog een foto van hebben…. ergens… Even mijn strijkbout parkeren.

Tadaa….! Kijk, mijn Arnie-shirt!
Hier gedragen tijdens een wandeling in en om een kasteel ergens in Duitsland, waar we met onze vrienden op vakantie waren in 1992.

Jaren verstreken en ineens dook hij -Arnie- weer op. Ik had inmiddels een baan in de (verstandelijke)gehandicapten zorg in Wassenaar. Het overkoepelend orgaan waar ik voor werkte, had daar diverse locaties voor begeleid wonen. In een van die voorzieningen waar meerdere cliënten woonden, was een cliënt helemaal idolaat van Arnie van GTST.
Deze cliënt wilde zich absoluut niet douchen en wassen, soms tot wanhoop van de begeleiders. 

Wat wil nou het geval? Arnie woonde destijds in Wassenaar. De begeleiding heeft hem een brief geschreven met de vraag om de woonvoorziening eens te bezoeken. Met betrekking tot de cliënt die zich weigerde te wassen, werd hem specifiek gevraagd: “Kun jij hem niet overhalen?”
En ja zowaar, Arnie kwam! Hij bezocht de locatie en sprak daadwerkelijk een “hartig woordje” met de cliënt. Die was zó verbouwereerd (en vereerd tegelijk) en beloofde Arnie plechtig voortaan trouw te douchen en te wassen. Geweldig dat Arnie-effect! Wat een held.

Geweldig en haast onvoorstelbaar dat dat in die tijd zomaar kon gebeuren. De tijden zijn zó veranderd, helaas niet op alle fronten ten goede. Ik vraag me af: zou je in deze tijd ook nog een acteur of BN’er zo ver krijgen dat hij zomaar even langskomt bij een fan? Ik bedoel dan wel zonder camera’s en pro deo hè….

Mijn stapel strijk slinkt aardig. Ik zei je toch al: lekker erbij mijmeren houdt echt de vaart erin!

Op de televisie wordt het volgende reclameblok alweer ingezet. 
Whahaha… en kijk nou hoe toevallig! De volgende Arnie verschijnt in beeld. Grinnik.
De “I’ll-be-back” Arnie versie wel te verstaan, ofwel Arnold Schwarzenegger.
Mijn hemel wat een ontzettende foute reclame!! Leg uit Arnie: Waarom?! Je bent na je bodybuilder- en filmcarrière ook nog eens gouverneur van Californië geweest…en dan dit! Nee joh!

Ik weet niet eens wat ik er precies van vind. Onbegrijpelijk, vreselijk, maar ook hilarisch. En eerlijk is eerlijk: ik moet er eigenlijk best om lachen. Hoofdschuddend, dat wel. Jeetje Arnie…

Ach, ik denk maar zo: het is in ieder geval lekker blog-vullend…
…en mijn strijk is ook klaar 😉